Kapcsolat

www.facebook.com/fotosuli.sk

info@fotosuli.sk

 

 

a fotosuli.sk az

onlinefototanfolyam.hu

szlovákiai partnere

Objektív tisztítás

2011.10.28.

Objektív tisztítás

Az objektív külső tisztítása.Egy objektívnek nem csak a frontlencséjét lehet megtisztítani. Érdemes a zoomállító gyűrű gumi bordáit is megtakarítani. Miért? Esztétikai okokból és azért mert egy felszerelés karbantartásához ez is hozzátartozik. A kosz fényképezőgépbe, és objektívbe jutása, a felszerelésünk külsején kezdődik.

Ha kívülről koszos az objektívünk és gépvázunk, akkor már nem kell sokat várnunk, míg a fényképzőgépünk belsejébe, és az érzékelőkre is jut ebből a koszból egy kevés.

A tisztításhoz nem is kell más mint egy-két fültisztító pálcika, egy gyenge körömlakklemosó (aceton mentes, hogy a gumi és műanyag alkatrészeket ne tegye tönkre!), és egy kis türelem.

A munkánk végén egy új objektívet tartunk a kezünkben!

Figyelem!- Amennyiben valaki ilyenfajta tisztítást szeretne elvégezni a saját felszerelésén, először végezzen próbatisztítást egy kicsi és nem látható helyen, vagy valamilyen hasonló gumi felületen.- Az objektív lencséihez még véletlenül se érjünk hozzá a vegyszeres fültisztítópálcikákkal!- Az onlinefototanfolyam semilyen felelősséget nem vállal az esetleg bekövetkezett hibákért!- A tisztítást midenki saját felelősségére végezze!

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövess minket facebookon, hogy ne maradj le újdonságainkról: www.facebook.com/fotosuli.sk

vissza