Kapcsolat

www.facebook.com/fotosuli.sk

info@fotosuli.sk

 

 

a fotosuli.sk az

onlinefototanfolyam.hu

szlovákiai partnere

Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

2013.02.10.

Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

"Jók lettek a képeim? Igen, de kár azokért a foltokért." Mire gondolok? Sapka nyomai a homlokon, vagy a nadrág és fehérnemű elszorításának nyomai a csípőn. Hasonló, egyszerű bakiból is sorolhatunk még néhányat, amiket elkerülni sem nehéz.

Ilyen bakiból többet is lehet említeni, elég ha csak a fényre sötétedő szemüvegre gondolunk, vagy férfiaknál a rossz borotválkozásra.

A fényre sötétedő szemüveg:

- Egy igazolványképnél meg kell várni amíg a fényre sötétedő szemüveg teljesen kivilágosodik, hogy látszódjon a szem.

- Egy portrésorozatnál érdemes megvárni amíg kivilágosodik, hogy egységes legyen mindegyik képen.

Ez nem kötelező, nem szabály, de egymás után megnézve a képeket, furcsa lehet. (Én műteremben készült esküvői képeknél találkoztam ilyennel. Ahogy nézegettem a képeket sorban, úgy lett egyre világosabb a szemüveg.)
Az elszorított bőr:

Többször láttam elkészült képeken azokat a ruha nyomokat, amik azért keletkeznek, mert a viselt ruhadarad túl szűk, vagy szoros. Ezek a nyomok kiküszöbölhetőek lennének, csak várni kell amíg elmúlik. Hogy mennyi idő alatt? Ez függ az elszorítás erejétől és a bőrtípustól.

Siettetni nem biztos, hogy megéri. Az egyszerűbb sapka okozta nyommal a homlokon már én is pórul jártam. A fotóalannyal megegyeztünk, hogy várunk mert mindjárt elmúlik. Mire én lepakoltam és vsszafordultam már dörzsölte is vadul a homlokát! Ettől persze még be is pirosodott!

Utómunkával ezek a nyomok eltüntethetőek (a fotoretusalas.hu társoldalunkon hozzánk is érkezett már ilyen munka és kérés), de időt kell rá szánni. Azonban nem is mindenhonnan lehet olyan könnyen kiretusálni. Könnyebb a bajt megelőzni, mint javítani.

A borotválkozás (nem csak férfiaknak):

Másik, a fénykép összhatását rontó tényező (és itt elsősorban férfiakra gondolok), közeli porték esetében:

  • a rossz borotválkozás nyomai,
  • a kilógó orr- és fülszőrök.

Tudom nem illik elmondani, de kevés dolog van amit ennyire nem szeretek, mint a férfiak arcszőrzetét kiigazítani, orr- és fülszőröket retusálni egy képen. Úgy hagyni viszont bűn és ronda!

Ha már a borotválkozásnál tartunk:

  • amíg a férfiak gyorsan növő arcszőre miatt muszáj, hogy frissen borotválkozzanak,
  • a nőknél (nem mindenkinél) érdemes várni egy napot, hogy a bőr regenerálódjon, ne legyen piros és a szőrtüszők nehogy begyulladjanak.
A kozmetikai tisztításokat pedig érdemes a fotózás előtt legalább két nappal letudni, szintén a bőr regenerálódása érdekében.

Ha profi vagy gyakorlott modellekkel dolgozunk ilyen nem esik meg, de sokaknak ritkán adatik meg, hogy igazi modellel dolgozzon.

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövess minket facebookon, hogy ne maradj le újdonságainkról: www.facebook.com/fotosuli.sk

 

vissza